Nieuwe Maan in Tweelingen (2°05′) 22 mei 2020 om 19:40 uur

Op 20 mei is de Zon het teken Tweelingen in gegaan en vandaag, twee dagen later, voegt de Maan zich bij de Zon. Een nieuwe Maan in Tweelingen en betekent een nieuw begin van zaken die met de energie van Tweelingen te maken hebben. Dan kun je denken aan communicatie, het leggen van contacten, verkeer, beweging, en ook aan het verzamelen van informatie en hoe je met die feiten omgaat.

Ademhalingsmoeilijkheden horen bij Tweelingen en die kunnen ontstaan door nervositeit. Het kan in de huidige situatie ook te maken hebben met een verhoogd besmettingsrisico doordat we meer vrijheid hebben gekregen om te bewegen en erop uit te trekken. Tweelingen gaat over de korte reizen, dat zijn vaak de reisjes in de buurt, de binnenlandse tripjes. De reizen naar het buitenland vallen onder Boogschutter, en die zullen niet in groten getale mogelijk zijn deze zomer. We zien al dat er wat meer promotie komt voor het toerisme in eigen land.

Wordt het druk in de kroeg of blijven de terrassen leeg?

Mogelijk worden er de komende weken meer feiten bekend en komen we meer te weten over hoe het corona virus zich gedraagt en verspreidt. Omdat Tweelingen altijd twee kanten van iets ziet, kunnen we denken dat we zonder remmingen weer met elkaar in contact kunnen komen, maar ook dat we even alleen willen zijn en niemand willen ontmoeten. Welke keuze jij maakt zal afhangen van de cijfers en hoe jij ze interpreteert. Wat lees je en wat zijn geruchten? Probeer bij het maken van je keuze ook je verantwoordelijkheidsgevoel mee te wegen. De nieuwe Maan staat in verbinding met Saturnus, de planeet van structuur en discipline. Doordat Saturnus momenteel weer retrograde loopt, zal het niet meevallen om de regels in acht te nemen.

Ook leren valt onder Tweelingen en ik ben dan ook wel benieuwd naar wat we hier van leren. Jij ook? Kan het betekenen dat als we ons nu niet aan de regels houden, dat we met volle maan alweer met een piek te maken krijgen? We zien met volle Maan dat de maan in Boogschutter staat, en die kan alles groot maken. Gaan we dan toch weer met z’n allen naar het buitenland? We zien ook dat Mars dan een vierkant vanuit Vissen maakt met de volle Maan. Het lijkt een aanwijzing dat het probleem dan weer zal toenemen. Hopelijk gaat het de andere kant op en lijkt het virus op te lossen en kunnen we met Uranus in Stier bouwen aan een nieuwe toekomst.