Cheiron – de gewonde genezer helpt je verder – Deel 8: Cheiron in Kreeft of in het vierde huis – Laat jij je gevoelens gemakkelijk zien?

Wanneer Cheiron in Kreeft staat of in het vierde huis, dan is het mogelijk dat jij je al jong afgewezen voelde als jij je gevoelens liet zien of moederlijke zorg hebt moeten missen.

De Kreeft heeft er behoefte aan om zich ergens thuis te voelen, erbij te horen en heeft een basisbehoefte aan veiligheid. Cheiron helpt om de wortels van je bestaan te vinden. Cheiron leert je voor je zelf te zorgen zodat je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van anderen. Je kunt dan aanvaarden dat de ander onafhankelijk is, en tegelijkertijd ervaren dat je soms toch ook nodig bent.

Mogelijk had jij al jong het gevoel dat je je gevoelens niet mocht tonen. Daardoor zou je nu zeer gesloten kunnen zijn, zodat niemand je meer kan kwetsen. Anderzijds zou je ook overgevoelig kunnen reageren en emotioneel bezit kunnen nemen van de mensen die dicht bij je staan.

Cheiron in Kreeft of in het vierde huis leert van de pijnlijke ervaringen, zoals gevoeligheden en kwetsbaarheid, dat deze je duidelijk kunnen maken dat je je hiervoor niet hoeft af te sluiten. Leren open staan voor de ander zonder de ander te verstikken met je goedbedoelde zorgzaamheid of met een neutraal oor luisteren naar wat de ander van jou nodig heeft. Het doel is om zelf te zorgen voor het kwetsbare innerlijke kind en als een moeder voor jezelf te zijn.

Wil jij graag meer informatie over jouw geboortehoroscoop of welke positie Cheiron in jouw leven inneemt? Mail dan vrijblijvend naar info@artemyz.nl.