Cheiron – de gewonde genezer helpt je verder – Deel 5: Cheiron in Ram of in het eerste huis – Mag jij jezelf laten zien?

Wanneer Cheiron in Ram staat of in het eerste huis, dan is het mogelijk dat jij je al jong afgewezen voelde als jij jezelf wilde manifesteren. Of je voelde je afgewezen omdat je geen initiatieven mocht ontplooien of je assertiviteit al snel als agressiviteit werd aangemerkt.

De Ram heeft er behoefte aan om ergens voor te strijden. Hij vindt het vaak wel gemakkelijker om voor de rechten van een ander op te komen dan voor zichzelf. Cheiron helpt door jou te laten zien dat de ander slechts als spiegel dienen voor jouw eigen bestaansrecht. Cheiron leert je dat je een eigen taak hebt in dit leven om voor jezelf op te komen, wilskracht te ontwikkelen en tot zelfbesef te komen.

Mogelijk had jij al jong het gevoel dat de omgeving vijandig was of voelde jij je onderdrukt en moest je leren overleven. Je hebt leren sussen en je aanpassen, waardoor woede en frustraties ontstaan maar worden onderdrukt. Het vraagt van jou om assertief op te treden, wilskracht te tonen en je eigen initiatieven te tonen. Wanneer jij je met je eigen aanwezigheid verzoend hebt, kun je energiek en enthousiast in het leven staan.

Cheiron in Ram of in het eerste huis leert van de pijnlijke ervaringen, zoals vernietigende of onderdrukkende krachten, om de positieve energie op het juiste moment wilskrachtig in te zetten zodat je voelt dat je er bént. Je zult dan hebben geleerd wanneer je in actie moet komen zonder dat dit tot een uiterlijke of innerlijke strijd hoeft te leiden.

Wil jij graag meer informatie over jouw geboortehoroscoop of welke positie Cheiron in jouw leven inneemt? Mail dan naar info@artemyz.nl.