Cheiron – de gewonde genezer helpt je verder – Deel 2: Cheiron in Steenbok of in het tiende huis

Cheiron is een centaur en onsterfelijk: een ongeneeslijke wond leidde er uiteindelijk toe dat hij zijn onsterfelijkheid op mocht geven om te mogen sterven. Het accepteren van emotionele, psychische en lichamelijke pijn is een ware zoektocht. Wanneer we leren om niet wanhopig in zelfbeklag te blijven hangen, maar ondanks alles het leven te leven zoals het komt, is een aanvaarding van jouw leven zoals dat zich aan jou voordoet. Het leven lijkt soms uitzichtloos, en we vragen ons dan af of het leven wel zin heeft. Juist tegenslagen en pijnlijke ervaringen vormen ons; ze laten zien uit welk materiaal wij gebouwd zijn.

Wanneer Cheiron in Steenbok staat of in het tiende huis, dan kunnen de volgende ervaringen als vervelend of heel pijnlijk worden beleefd. Mogelijk voelde jij je al jong afgewezen als jij gestructureerd en gedisciplineerd jouw doelen probeerde te bereiken. Misschien nam jij al snel je eigen verantwoordelijkheid op je, maar vond men jou nog te jong. Of je werkte heel hard aan jouw toekomst, maar werd je uitgelachen of vond men dat je maar liever moest gaan spelen.

Cheiron in Steenbok of in het tiende huis leert van deze pijnlijke ervaringen dat deze hem juist richting kunnen geven aan zijn leven. Leren dat gedisciplineerd werken en verantwoordelijkheid nemen juist die eigenschappen zijn waar je verder mee komt. Wanneer hij bewustzijn krijgt op het doel van deze pijnlijke ervaringen, kan hij als gedreven autoriteit anderen begeleiden om die doelen die aan die ander gesteld worden te bereiken.

Wil jij graag meer informatie over jouw geboortehoroscoop of welke positie Cheiron in jouw leven inneemt? Mail dan vrijblijvend naar info@artemyz.nl.

Afbeelding: “wijze uil” @Martine Misker