OPLEIDING

Opleiding tot astroloog – 4-jarige opleiding tot astroloog

Elk jaar bestaat uit 2 modules van 10 lessen van 3 uur. In deze vier jaar leer je aan de hand van je eigen horoscoop het beeld dat deze geeft te interpreteren en te duiden.

Elk trimester kun je starten met module 1 van het eerste jaar.

Module 1 en 2 bestaan uit theoretische kennis en praktische vaardigheden. We oefenen het duiden met de kennis die we opdoen. De theorie bestaat uit astrologische en psychologische leerstof.

Module 3 gaat geheel over relatie-astrologie. Horoscopen vergelijken, synastrie en composiet zullen onderwerpen zijn. Bij het duiden van relaties wordt verder ingegaan op de Jungiaanse psychologie.

Module 4 gaat geheel over voorspellende astrologie. Transits, secundaire en primaire progressies, solaren en lunaren, maanfasen, eclipsen en de uurhoek komen aan bod.

Module 5 besteedt aandacht aan de spirituele astrologie. In het eerste deel gaat het over het Knopen-kruis (Noordknoop en Zuidknoop, Draak en Beest) en in het tweede deel zullen de zwarte lichten (Zwarte Maan, Zwarte Zon, Priapus, Diamant) aan bod komen.

Module 6 bestaat uit medische astrologie, waarbij je lichamelijke en psychische aandoeningen leert te koppelen aan symbolen uit de astrologie. Je leert ook te herkennen wat achter de aandoeningen schuil gaat. Tevens zullen de centauren, Cheiron, Pholus en Nessus, aan bod komen.

Module 7 staat volledig in het teken van oefenen met praktijkvoorbeelden. We zullen het duiden trainen met oefencliënten. We oefenen dan met gesprekstechnieken.

Module 8 staat in het teken van bedrijfsastrologie en het voeren van een eigen praktijk.

Module 1 en 2 kunnen door beginners ook als losse cursus worden gevolgd. Je gaat dan dieper in op de materie dan bij de korte kennismakingscursus. Module 3, 4, 5, 6 en 8 kunnen los gevolgd worden, maar dan moet je wel beschikken over de basiskennis van de astrologie. Module 7 is los te volgen door astrologen die meer ervaring willen opdoen met het geven van consulten.

 

CURSUSSEN

 • Kennismaken met astrologie

  In 6 lessen van elk 2 uur zul je ontdekken wat je allemaal met astrologie kunt doen, uit welke onderdelen een horoscoop bestaat en worden de dierenriemtekens, planeten en huizen besproken. Aan de hand van je eigen geboortehoroscoop leer je al korte duidingen te maken door verbindingen te maken tussen planeet, dierenriemteken en huis. De aspecten tussen planeten komen dan ook kort aan de orde.

 

 WORKSHOPS

 • Tegenstellingen

  Je maakt kennis met de 12 tekens van de dierenriem. Deze tekens bevatten archetypische beelden die voor een groot deel gebaseerd zijn op de Griekse mythen. Uit het beeld van de horoscoop volgt dat elk teken een tegenoverliggend teken heeft. Deze twee tekens bevinden zich op een bepaalde as. De horoscoop heeft 6 assen. Deze dag bestuderen we deze assen en gaan we onderzoeken hoe de tegenstellingen zich in jou verhouden. Voor deze workshop hoef je geen astrologische kennis te hebben. Eerstvolgende op najaar 2022. Meld je aan via het contactformulier of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Tekening maken aan de hand van je eigen horoscoop – najaar 2022. Kijk bij de blogs voor meer informatie. Meld je aan via het contactformulier of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

 • Creativiteit en Leiderschap voorjaar 2022 – in samenwerking met Rianne de Zwart, kunstenares. Kijk bij de blogs voor meer informatie. Meld je aan via het contactformulier of neem telefonisch contact op voor meer informatie.
 • Op zoek naar je Stijl – in samenwerking met Conny Postma van Stylistic. Conny neemt je deskundig mee op zoek naar jouw kledingstijl en Martine maakt je aan de hand van jouw geboortehoroscoop bewust van de persoon die je graag wilt laten zien. Deze combinatie geeft je een verrassend inzicht in de kledingstijl die het beste bij jou past. Meld je snel aan!! De eerstvolgende workshop op 19 februari 2022 is VOL!! De workshop duurt 2,5 uur. Wil jij ook een keer meedoen? Meld je aan bij Conny conny@stylistic.nu en zodra er weer voldoende deelnemers zijn zal een nieuwe datum worden gepland. (exacte datum wordt in overleg met de deelnemers afgesproken)

 

 • Het innerlijk kind

  Het vijfde huis van de horoscoop laat in beeldvorm zien hoe het met jouw innerlijk kind gaat. Kun je het koesteren, mag het spelen, wil het leren. Via een visualisatie kom je dichterbij jouw innerlijk kind en zul je in een beeld weergeven hoe het zich in jou manifesteert. We gaan ook tekenen en andere spelvormen doen om het innerlijk kind in ons wakker te maken. Voor deze workshop hoef je geen astrologische kennis te hebben. Eerstvolgende voorjaar 2022. Meld je aan via het contactformulier of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Artemyz
Frans Halsstraat 30
5684 AH Best

T  +31 6 47007934
W www.artemyz.nl
M info@artemyz.nl

Social Media

Artemyz © 2019
Ontwerp Buro VIZ