Foto van boeken met pen

OPLEIDING

Opleiding tot astroloog – 4-jarige opleiding tot astroloog
Elk jaar bestaat uit 3 modules van 10 lessen van 3 uur. Elk trimester kun je starten met module 1 van het eerste jaar. De eerstvolgende groep start in september 2017. In deze vier jaar leer je spelenderwijs aan de hand van je eigen horoscoop het beeld dat deze geeft te interpreteren en te duiden. Belangrijk onderdeel van de opleiding is het werken met Griekse mythen omdat planeten hun archetypische inhoud voor een groot deel hieraan ontlenen.

 

CURSUSSEN

 • Kennismaken met astrologie
  In 3 bijeenkomsten wordt de geschiedenis van astrologie door de eeuwen heen bekeken, welke vormen van astrologie er bestaan, ontdekken uit welke onderdelen een horoscoop bestaat, de dierenriemtekens aan de hand van de elementen en de kruizen besproken en wat je allemaal met astrologie kunt doen.
 • Kennismaken met de 12 energieën in de horoscoop
  In 3 bijeenkomsten worden de 3 kruizen van de horoscoop bestudeerd. In het eerste treffen staan de energieën van het hoofdkruis centraal, daarna die van het vaste kruis en we sluiten af met die van het beweeglijke kruis. We zullen daarbij de huizen, de elementen en de tekens onder de loep nemen. Tegelijkertijd onderzoeken we hoe deze energieën zich verhouden in jouw horoscoop.

WORKSHOPS

 • Tegenstellingen
  Je maakt kennis met de 12 tekens van de dierenriem. Deze tekens bevatten archetypische beelden die voor een groot deel gebaseerd zijn op de Griekse mythen. Uit het beeld van de horoscoop volgt dat elk teken een tegenoverliggend teken heeft. Deze twee tekens bevinden zich op een bepaalde as. De horoscoop heeft 6 assen. Deze dag bestuderen we deze assen en gaan we voelen hoe de tegenstellingen zich in jou verhouden. Voor deze workshop hoef je geen astrologische kennis te hebben.
 • Het innerlijk kind
  Het vijfde huis van de horoscoop laat in beeldvorm zien hoe het met jouw innerlijk kind gaat. Kun je het koesteren, mag het spelen, wil het leren. Via een visualisatie kom je dichterbij jouw innerlijk kind en zul je in een beeld weergeven hoe het zich in jou manifesteert. Neem dus potloden of stiften mee. Er is papier beschikbaar. Voor deze workshop hoef je geen astrologische kennis te hebben. Of je goed kunt tekenen of niet, doet niet ter zake, want wie bepaalt dat eigenlijk. De ervaring van het innerlijk kind en niet het resultaat van de tekening dat de volwassene zo graag ziet is bepalend voor een geslaagde dag.